علائم حتمی ظهور.......
علائم حتمی ظهور
از روایات اهل بیت ( ع ) چنین مى فهمیم که دو دسته نشانه براى ظهور امام زمان ( ع ) به وقوع خواهد پیوست . دسته اوّل نشانه هاى عامّى که تا این زمان مى توان ادّعا کرد همه آنها به وقوع پیوسته است . دسته دوم معروف است به علائم حتمیّه ظهور و آن پنج علامت است:
1- خروج سفیانى
2- صیحه آسمانى
3-کشته شدن نفس زکیّه
4- خسف بیداء
5-خروج یمانى
تعبیر پنج نشانه فوق به علائم حتمیّه ، از خود روایات اتّخاذ شده است .
اهل سنّت مسأله خروج سفیانى و خسف بیداء را در روایات خویش نقل کرده اند .
در صحاح ستّه آمدن لشگرى از شام (لشگر سفیانى) و فرو رفتن آنها بین مکّه و مدینه (خسف بیداء) نقل شده است که ذیلاً اقوال آنها مى آید . همه این روایتها از پیامبر اکرم ( ص ) مى باشد:
بخارى مى نویسد: لشگرى به جنگ کعبه مى آید (قصد کعبه مى کنند) و چون به زمین بى آب و علفى (بیابان یا بیداء) رسیدند در زمین فرو مى روند . . .
مسلم مى نویسد: یک نفر به خانه خدا پناه مى برد و لشگرى به طرف او مى رود که در بیابانى فرو مى روند . او در حدیث بعد ، از قول ابوجعفر مى نویسد که قسم خورد آن بیابان در اطراف مدینه است . (انّها لبیداء المدینه).
ترمذى مى نویسد: مردم از نبرد با این بیت دست بر نمى دارند تا آنکه گروهى به نبرد مى آیند و چون به بیابانى رسیدند همه آنها در زمین فرو مى روند .
ابن ماجه نیز شبیه آنچه که ترمذى گفته ، نقل نموده است .
ابوداود اندکى آن را شکافته و چنین روایت مى کند:
هنگامى که خلیفه اى مرد ، اختلافى پدید مى آید . مردى از اهل مدینه به مکّه مى گریزد . مردمى از اهل مکّه نزد او رفته و با او بین رکن و مقام بیعت مى کنند (در اینجا ابوداود مى نویسد که آن مرد با اکراه قبول مى کند و این مطلب نمى تواند صحیح باشد) . لشگرى از شام به سوى او مى رود که در بیابان بین مکّه و مدینه در زمین فرو مى روند . چون مردم چنین دیدند برگزیدگانى از شام و گروهى از عراق مى آیند و با او بین رکن و مقام بیعت مى کنند . . . او اموال را (عادلانه) تقسیم مى کند و به سنّت پیامبر رفتار مى کند . . .
حاکم در مستدرک روایت ابوداود را اینگونه نقل مى کند:
با مردى از امّتم بین رکن و مقام به عدد اهل بدر (یعنى 313 نفر) بیعت مى شود و از عراق و شام نیز گروهى به کمک مى آیند . پس از آن لشگرى از شام (به جنگ با او) مى روند و چون به بیداء رسیدند در زمین فرو مى روند.
حاکم در مستدرک روایت دیگرى دارد که نام سفیانى و فرو رفتن او و لشگرش را در بیابان ذکر مى کند . روایت چنین است:
مردى (به نام سفیانى) از دمشق خروج مى کند و . . . مردى از اهل بیتم (نیز) خروج مى کند . خبر به سفیانى مى رسد . او با لشگرى به سوى او مى رود . . . تا به بیابانى مى رسند و در آنجا فرو مى روند و جز یک نفر که خبر آن را مى آورد کسى نجات نمى یابد .
برچسبها: امام زمان, علائم حتمی ظهور